субота, 13 липня 2019 р.

Вивчаємо Desmos

Середовище Desmos багатофункціональне.
Спочатку вчимося вводити формули функцій з допомогою вбудованої клавіатури, яка має два режими, які переключаються кпопкою "АВС" чи "123".

Вигляд клавіатури в різних режимах



Щоб ввести тригонометричні, логарифмічні, степеневі функції натисність кнопку "Функції". В меню, що відкрилося, оберіть вкладку, а в ній - функцію.



 

Координати точок функцій
Щоб побачити координати точок побудованої функції, достатньо підвести курсор миші в потрібне місце. Якщо це точки екстремуму, чи точки перетину графіків функцій з осями координат, то клікнувши в відповідному місці точка фіксується на графіку разом з координатами.


Якщо в систем координат побудовано декілька графіків, то можна зафіксувати і точки їх перетину з відповідними координатами


Щоб побудувати функцію на заданому відрізку, треба вказати відрізок у фігурних дужках (вони є на вбудованій клавіатурі). Приклади нижче.

Формули функцій на проміжках.

Побудовані графіки за поданими вище функціями.


Ось і перша відмінність середевища Desmos від інших онлайн графічних калькуряторів! В системі координат, досліджуючи функції - будуємо різні малюнки за допомогою формул.

Посилання на ресурс: https://www.desmos.com

Вивчаючи середовище Desmos не забуваємо про навчальні відеоролики, які містяться  за посиланням: https://learn.desmos.com/

Немає коментарів:

Дописати коментар