пʼятниця, 10 січня 2020 р.

Збагачуємо математику

Веб-сайт NRICH містить тисячі безкоштовних ресурсів, розроблених  для того, щоб надихнути та залучити дітей віком від 3 до 16 років. Ресурси допомагають вчителям збагатити математику нестандартними, проблемними задачами. 
На сайті матеріали розміщані по вікових категоріях. Тож які матеріали можна знайти на сайті: цікаві задачі з магічними квадратами ігри, в яких можна роздруковувати ігрові поля; інтерактивні поля, де можна конструювати мозаїку.

Завдання "Три квадрати".
Яку найбільшу кількість квадратів можна отримати, перетягуючи три або чотири квадрати? Можна використовувати інтерактивність, щоб випробовувати свої ідеї. Квадрати можна перекривати. 

Вчителям можна використати завдання "Діаграми", в якому учням пропонується запам'ятати малюнок із квадратів та дати відповіді на питання: Чи можете ви відновити малюнок? Скільки квадратів було на малюнку?

Джерело: https://nrich.maths.org/143


Ще одна гра "Квадрат"
В цю гру можна грати проти друга або проти комп'ютера. 
Правла гри: Якщо ви граєте один проти одного, то натискаєте крапу на сітці таким чином, щоб одержати квадрат будь-якого розміру. Одночасно обираєте таку стратегію, щоб супротивник не зміг завершити квадрат. Можна обирати кількість крапок на полі, можна роздрукувати поле. 

Джерело: https://nrich.maths.org/13125

Гра "Лічильник раунду"
Як грати? Перетягніть синій лічильник, щоб він міг перестрибнути через інший лічильник на порожнє місце. 
Виклики гри: Чи можете залишити на полі лише один синій лічильник?  Чи зможете залишити його по центру? Відлік ведеться у зворотньому порядку, починаючи з 32. 

Джерело: https://nrich.maths.org/1248

Поради вчителям.
Щоб знайти матеріали, які вас можуть зацікавити, користуйтеся тегами внизу кожної сторінки. 

Ресурс: https://nrich.maths.org/



Немає коментарів:

Дописати коментар