середа, 10 липня 2019 р.

Графічний калькулятор Desmos

Сьогодні розпочинаю знайомство з математичним графічним онлайн-калькулятором Desmos. Хто не працював у цій програмі, пропоную приєднатися. Графічний калькурятор Desmos надає можливості побудови графіків функцій за формулами,  дослідження функції в залежності від зміни параметрів у вигляді анімованих картинок. Побудовані графіки функцій можна зберігати у вигляді графічного файлу, який можна роздрукувати для тестування чи використати у презентації. Зберігати можна графіки і у вигляді посилань. Програма має велику кількість прикладів, щоб зрозуміти як виконувати побудови графіків функцій та  як користуватися системою.
Калькулятор Desmos має набагато більше можливостей ніж я описала. Поступово буду їх вивчати та знайомити всіх, хто приєднається.
Примітка: Можна не реєструватися і будувати графіки. Але щоб мати більше можливостей, то зареєструйтеся!

Перше знайомство з  Desmos
На головній сторінці програма відразу запропонує почати будувати графіки (велика червона кнопка).
Примітка: Ресурс англомовний, але якщо клікнути правою кнопкою миші  у будь-якому місці, то в меню, що відкриється, можна перекласти сторінку на російську мову, а в параметрах той на українську.



Але я пропоную спочатку  пройти курс навчання з допомогою відео, задач та багато іншого.
Для цього перейдіть за посиланням та дізнайтеся як працювати з графічним калькулятором: 
https://learn.desmos.com/



Більш детально про Desmos - графічний калькулятор
Натиснувши червону кнопку Start Graphing або перейшовши за посиланням https://www.desmos.com/calculator вікривається сторінка для побудови графіків.


У поле можна вводити формулу для побудови графіка з клавіатури, але краще відкрийте клавіатуру, яка знаходиться в нижньому лівому кутку та використовуйте її для вводу.


Програма пропонує багато графіків зразків, з якими можна ознайомитися та використати у роботі, натиснувши на три горизонтальні лінії у лівому верхньому кутку.


Набагато більше можна дізнатися, якщо вибрати значок "?" (допомога) у правому верхньому кутку. Отримаєте меню, яке містить інструкції по роботі з інструментами "Повзунки", "Таблиця", "Обмеження" та "Регресія", які пошагово вас навчать як використовувати можливості Desmos. В ресурсах знайдете відео-уроки та інше.


Щоб зберегти побудований графік, у правому верхньому кутку оберіть "стрілочку" (поділитися графіком). 

Далі натисніть Export Image і у вікні, що відкрилося, Завантажуйте PNG


Ось ваш графік, вставлений у блог, як картинка!


Джерело: https://www.desmos.com




Немає коментарів:

Дописати коментар