неділя, 14 липня 2019 р.

Будуємо малюнки в Desmos

Минулого разу я розповідала як будувати графіки функцій в Desmos-калькулятор за допомогою вбудованої клавіатури, в тому числі і про побудову графіків функцій на заданих відрізках. 
Середовище Desmos надає можливість вчителю урізноманітнити тренувальні завдання для учнів при вивченні функцій через побудову різних малюнків у Desmos за допомогою графіків функцій.

Я створила простий малюнок і розповім про інші інструменти в Desmos-калькулятор.


Інструмент "Налаштування графіку".
Цей інструмент знаходиться на бічній панелі у вигляді гаєчного ключа. Його меню включає режим проектора, за допомогою якого можна збільшити товщину ліній графіка. Далі прапорці-перемикачі, які дають можливість додати до осей координат стрілки, вибрати сітку в системі координат чи прибрати її взагалі, обрати додаткові лінії сітки тощо (див. малюнок нижче).


Ось так виглядає графік, якщо прибрати лінії сіток з включеним режимом проектора.


На малюнку нижче виключений режим проектора і встановлена сітка та додаткові лінії сітки.


Ось так виглядає поле, в якому розміщені всі функції, за допомогою яких побудовано малюночок будинку. Перші два дописи - це папки, в яких розміщені функції, з яких побудовано прямокутник будинку і його кришу. Оскільки для побудови малюнків за допомогою графіків необхідно багато функцій, то зручно їх розташовувати у тематичних папках. Щоб побачити вміст папки треба натиснути на трикутник. Коли папка відкрита,  то вид трикутника змінюється.


Щоб додати папку треба натиснути на "+" і в меню, що відкриється обрати папку та дати їй ім'я.


Біля кожного запису функції знаходиться кольоровий  кружечок. Якщо його натиснути і трохи потримати, то відкриється меню, в якому можна обрати стиль лінії та її колір. 


На останньому малюнку зображено будиночок на зеленому фоні. Дві останні функції та нерівність дають можливість зафарбувати область розв'язку нерівності. 
Щоб дізнатися як розв'язуються нерівності в Desmos,  перегляньте навчальне відео тут. 


Немає коментарів:

Дописати коментар